en dag på sjukhus

blev lite stressat i morse eftersom vincents feber glatt höll i sig, så efter frukost blev det full galopp för att hinna till ljungskile innan näl, gick jättebra, mina ungar är verkligen toppensnälla, dom har vant sig vid att sitta i den där bilen, är sällan något gnäll från nån av dom. så, in till näl, just då var vincent ganska pigg, men leif, våran läkare ville ändå göra ett snabbt ultraljud för att se så ingen vätska samlats i hjärtsäcken, och det hade det inte, hans crp var ngt lägre än i måndags och allt tyder på att det inte är värre än en virusinfektion så vi fick åka hem, bara ett stopp för att handla lite mat, sen kom vi hem, puh.
väl hemma hämtade vi posten- vi har ju begärt ut vincents journal från gbg, blev en hel del att läsa, men jag skulle vilja ha allt, nu fick vi alla sammanfattningar, operationsberättelser mm, men det jag saknar är allt därimellan, det som skett på avdelningen var dag. men vi ska försöka få ut det med, har ju lite att ta oss igenom först.
putte sitter just nu och läser, det är tur att vi varit med ett tag så vi begriper vad som står, hade aldrig gjort det i början, bara läkarspråk..
själv tänkte jag ta itu med julklappar och matlista.. den lär bli lång i år med. är inte jätteförtjust i julmat. men det är resten och jag gillar att laga den så jag gör det gärna. och så ska jag försöka klämma in lite pepperkaksbak, kola och egen tryffel med, men sen får det vara, är ju inte så lång tid kvar heller. apprå på mat, vincent är hopplös just nu, inget intresse alls och det blir jobbigt vid matbordet, han får för sig att han ska gå ifrån, äta i soffan eller under bordet mm, och jag vill inte släppa allt för mycket på "reglerna", samtidigt som det är sååå viktigt att han äter, så balansen är skitsvår. men med tålamod löser det sig oftast, försöker ha det lugnt och allt runt om avstängt så bara måltiden är i fokus. julia är till god hjälp med eftersom hon kan äta allt, hur mycket och hur länge som helst.. så vincent matar henne lite och passar på att peta i sig själv lite med, men han har tappat 600 gram sen innan op, låter kanske inte jättemycket, men det syns, bara på 4 dagar har han tappat 200, så nu vill jag att det vänder, men som sagt snart är det julmat och massa gott högt och lågt och då får han väl välja själv vad som passar, bara han äter, nu är ju den fettria kosten borta så han får äta vad han vill iaf. skulle dock önska att han åt annat än leverpastej, gurka, makaroner och godis men det är ju alltid något.
gillar våran läkare för övrig " vi ska försöka göra så ni slipper pk på julafton"- ja tack gärna det, vi ska ju på ultraljud den 22:e dec, exakt 2 år efter att samma läkare skickade vincent akut i helikopter till gbg, så kanske kunde det räcka att ta pk då. och imorgon blir det bukultra, men jag ska passa på att åka helt själv, händer inte ofta, är ju alltid något som ska göras eller handlas, blir lätt så när man bor 1,3 mil från närmaste affär.. fast det är rätt skönt, hade det inte varit så mycket på huset så hade vi bott kvar, läget är helt underbart och barnen kan inte växa upp bättre, 3 km bort ligger lågstadiet, 500 m bort har vi dagmamma. och allt mitt på landet, med sjöar, underbar natur och bra vägar. men vi får försöka hitta en tomt i närheten, dessutom har vi bästa grannarna, och dom blir alltid lika sura när vi patar om att flytta :) men det är ett tag kvar innan vi är där, tänker kanske 2 år till...  jo, bilen börjar krångla med, tur att putte kan det där, dels börjar avgassystemet ge sig, bagageluckans låsanording är skit, och det är dags för den lilla härliga 10 tusen mila servicen- 6000 bara där med kamremsbyte. jättekul! och den lilla bilen ska besiktigas snart, den har stått under snö i flera veckor och behöver massa småfix först. hmmm, en vinst på lotto kanske..:)
så, nu sover barnen, ska ladda lite julenergi och tempa lillfisen, han hade 38,8 när vi kom hem så det är snart dags igen. men imorgon slipper han sjukhuset iallafall. min lilla gullunge

Inga kommentarer: